Your email:
Your Friends email:
 
Show pictures
 
©
© Restaurant Horseele
 
13
91.3

Horseele

Refine Search > World > Europe > Belgium > Gent

Location

Contact info

Ottergemsesteenweg Zuid 8089000 Gent
Belgium
T+32 93302320

Affiliations

Open

MTWTFSS
Lunch              
Dinner              

Video's

Chef's personal info

Name: Danny Horseele
Date of birth: Unknown
Origin: Belgium

Readers Rating

   
Food
Service
Decor
Hip factor
Location
Value for money

Reviews

Where to sleep in the neighborhood?

Articles

HLN.be - Bavo Boutsen
Sterrenchef Danny Horseele opent restaurant in Gentse Ghelamco Arena

Sterrenchef Danny Horseele opent restaurant in Gentse Ghelamco Arena

   © photo news.

In de Gentse Ghelamco Arena opent woensdagavond 28 augustus het nieuwe restaurant van tweesterrenchef Danny Horseele. De chef wordt verantwoordelijk voor het vakgedeelte in Horseele, zoals het restaurant gaat heten. Het financieel en zakelijk beheer van het restaurant komt in handen van de club.

"Het restaurant is niet alleen een toegevoegde waarde voor het stadion, maar ook de gastronomie van de stad Gent gaat erop vooruit", zegt AA Gent-voorzitter Ivan De Witte. De club koos om twee redenen bewust voor een toprestaurant. "Ik denk dat de schoonheid van dit stadion een verlengstuk kan krijgen met een restaurant van die orde. Daarnaast heeft voetbal, naast het volks karakter, ook een zakelijke dimensie."

Het zeshonderd vierkante meter grote restaurant op de vierde verdieping van de Ghelamco Arena kijkt ten dele uit op het veld. Er zijn 150 zitplaatsen in het restaurant en nog eens 100 in de bar. Het restaurant werd ingericht door Lieven Musschoot. "Een goede restaurantinrichting moet kosmopolitisch zijn", zegt hij. "Dit is duidelijk geen voetbalrestaurant, al kijkt het uit op het veld."

Een driegangenlunch 'Het Moment' kost 's middags 48 euro. Er is ook een vijfgangenmenu 'Impressies' (100 euro), met vegetarische variant. 'De Beleving 7', een zevengangenmenu dat verwijst naar het stamnummer, kost 125 euro.

Danny Horseele was dertig jaar chef in 't Molentje in Zeebrugge. Naast twee Michelinsterren kreeg hij ook een score van 18/20 van GaultMillau en werd eind 2007 door diezelfde gids bekroond met de titel "Chef van het Jaar". Zijn zaak ging in 2008 failliet maar de chef opende daarop een nieuwe zaak in Dudzele, die deze zomer op de fles ging.

Horseele brengt zijn twee Michelinsterren mee naar Gent, maar mag zich binnen de twee maanden aan een inspectie verwachten. "We hebben ruim een maand stilgelegen, maar ik werk met hetzelfde team aan dezelfde hoge kwaliteit, ik lig er niet wakker van", zegt hij over de nakende inspectie. "Sterren zijn commercieel wel zeer belangrijk."

Het recente faillissement van zijn restaurant in Dudzele was volgens Horzeele "een weloverwogen beslissing maar wel de moeilijkste in mijn leven". "Ik had geen andere keuze meer", zegt hij. "Maar ik voel me heel goed in de duidelijke afspraken die met de club gemaakt zijn, ik denk dat in de toekomst veel restaurants op die manier moeten werken, zeker met het nieuwe kassaregistratiesysteem. Als je 18 tot 20 uur per dag in een keuken staat, kan je je niet meer bezighouden met financiële of zakelijke aspecten. Werken met een financieel manager heeft het voordeel dat er onmiddellijk kan bijgestuurd worden en de kok zich kan focussen op wat hij moet doen: koken."

Zowel Horseele als De Witte hopen dat het restaurant vanaf het derde jaar winstgevend wordt en dat er de eerste twee jaar break-even gedraaid wordt. De Witte zegt dat er voor het restaurant jaarlijks een budget van 1 miljoen euro aan de kostenzijde voorzien is.

HLN.be - Bavo Boutsen

Nieuwsblad.be - Rudy Tollenaere
Restaurantgids Gault&Millau geeft 16 punten aan Ghelamco-restaurant

Restaurantgids Gault&Millau geeft 16 punten aan Ghelamco-restaurant

Horseele scoort meteen in Arena

Chef-kok Danny Horseele hoopt stiekem op een ster in de Michelingids, die op 18 november verschijnt.

Chef-kok Danny Horseele hoopt stiekem op een ster in de Michelingids, die op 18 november verschijnt.

 

GENT - De 61-jarige chef-kok Danny Horseele krijgt van de restaurantgids Gault&Millau meteen 16 punten voor wat hij in het restaurant van de Ghelamco Arena van AAGent serveert. Daarmee is de man, die met zijn vorige twee restaurants twee Michelinsterren haalde, terug van weggeweest.

Restaurant Horseele is nog maar open sinds eind augustus, en vlak voor de opening zei chef-kok Danny Horseele al dat hij heel snel weer twee sterren wilde. Die had hij onder meer in zijn vroeger restaurant ’t Molentje in Zeebrugge. Een restaurant dat hij, net als een tweede restaurant, moest sluiten. Horseele bleek het talent dat hij in de keuken tentoon spreidde niet te hebben op zakelijk vlak. Daarbovenop sukkelde hij met zijn gezondheid en werd hij vorig jaar nog voor een niertumor geopereerd.

Mijn naam staat voor die twee Michelinsterren, en ik wil die snel terug’, zei Horseele in een interview met deze krant, vlak voor de opening van zijn restaurant, in augustus. Horseele omschrijft zijn keuken als modern, licht, een beetje swingend en hij staat erop te werken met kraakverse Belgische producten.

Wachten op ster(ren)

‘Met een score van 16 op 20, ben ik ,op dit moment, tevreden’, zegt chef Horseele. ‘We zijn pas open sinds eind augustus. Als ik ook verneem dat ik het best scorend restaurant van Gent ben, mag ik zeker niet klagen. We zitten nu op kruissnelheid, het moet vanaf nu alleen nog maar beter worden. Ik hoop dat u mij volgende week nog eens belt’ zei Danny Horseele, gisterennamiddag aan de telefoon.

Horseele verwijst daarmee naar de Michelingids die op 18 november verschijnt en waarin hij vroeger pronkte met twee sterren.

Horseele leidt dus met een 16 het best scorende restaurant van Gent. Restaurant Jan Van den Bon, aan de Koning Leopoldlaan, scoort net als vorig jaar een 15. Nog in Gent halen restaurant Jef (Lange Steenstraat) en Karel De Stoute (Vrouwebroederstraat Patershol) een score van 15. Een andere 15 is weggelegd voor D’Oude Pastorie, in Lochristi-Hijfte.

Nieuwsblad.be - Rudy Tollenaere

Nieuwsblad.be - Bert Staes, Karel Van Keymeulen
Restaurant Vrijmoed en Horseele krijgen meteen Michelinster

Restaurant Vrijmoed en Horseele krijgen meteen Michelinster

Gent krijgt er twee Michelinsterren bij

Horseele in de Ghelamco Arena en Vrijmoed in de Vlaanderenstraat krijgen een Michelinster.

Horseele in de Ghelamco Arena en Vrijmoed in de Vlaanderenstraat krijgen een Michelinster.

 

GENT/SINT-MARTENS-LATEM - Gent heeft eindelijk opnieuw meer dan één sterrenrestaurant. Naast Jan Van den Bon aan het Citadelpark, krijgen ook de restaurants Horseele in de Ghelamco Arena en Vrijmoed in de Vlaanderenstraat een Michelinster. Dat heeft de organisatie maandagochtend bekend gemaakt op een persconferentie op de Horeca Expo in Flanders Expo. Jan Van den Bon houdt zijn ster, de Orangerie van de Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem verliest zijn Michelinster.

Gent telt al twee jaar nog maar één Michelinrestaurant: Jan Van den Bon aan het Citadelpark. Nadat C-Jean in 2011 zijn ster kwijt speelde en dit voorjaar de deuren sloot, bleef Van den Bon over als enige sterrenzaak in Gent.

Maandag werd bekend gemaakt dat de restaurants van Danny Horseele in de Ghelamco Arena en Vrijmoed, van Michaël Vrijmoed, in de Vlaanderenstraat een Michelinster krijgen. Jan Van den Bon houdt zijn ster, maar de Orangerie van de Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem verliest na lange tijd zijn Michelin-ster.

Restaurant Horseele is nog maar open sinds eind augustus, en vlak voor de opening zei chef-kok Danny Horseele al dat hij heel snel weer twee sterren wilde. Horseele kreeg vorige week ook meteen 16 punten van restaurantgids Gault&Millau

Vrijmoed is het restaurant van de 33-jarige Michaël Vrijmoed in de Vlaanderenstraat in het centrum van Gent. Vrijmoed was acht jaar sous-chef in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve en de rechterhand van Peter Goossens, tot hij in maart van dit jaar een nieuw restaurant opende in de Vlaanderenstraat.

Nieuwsblad.be - Bert Staes, Karel Van Keymeulen

DeStandaard.be -
Michelingids is stilaan mee met zijn tijd

Michelingids is stilaan mee met zijn tijd


 
Danny Horseele (61) scoort in de Ghelamco Arena van voetbalclub AA Gent. © Lieven Van Assche

Gent verdrievoudigt aantal sterren

Vandaag is de ‘Michelingids België en Luxemburg 2014’ voorgesteld. De trend van de voorbije jaren wordt doorgetrokken: de sterren zijn niet meer exclusief voor de traditionele restaurants met gesteven servetten, maar ook voor nieuwe en vernieuwende zaken. Het volgende onthouden we van de lichting 2014.

Véél sterren

Er waren nooit meer sterrenrestaurants in België en Luxemburg dan nu: in de nieuwe gids staan er 132, dat zijn er 14 meer dan in de vorige. En er sneuvelde nog een record: liefst negentien nieuwe restaurants waren meteen goed voor een ster. De verjonging die de Michelingids de voorbije jaren heeft ingezet, wordt zo fors doorgezet.

Achttien Belgische restaurants kregen een eerste ster, negen restaurants leverden hun enige ster in. Twee restaurants scharen zich bij het clubje van tweesterrenrestaurants: Bon-Bon in Brussel en Bartholomeus in Knokke-Heist.

Eindelijk Gent

Op culinair gebied hinkte Gent lange tijd, toch volgens Michelin, achterop. Maar de Oost-Vlaamse hoofdstad heeft de inhaalbeweging ingezet. Tot gisteren had ze slechts één sterrenrestaurant, Jan Van den Bon (*), nu heeft ze er drie: ook Vrijmoed en Horseele kregen een ster toebedeeld.

Voor Danny Horseele is het geen uitzonderlijk nieuws: hij was jarenlang een tweesterrenchef, maar verplaatste dit jaar zijn keuken van Dudzele naar de gloednieuwe Ghelamco Arena van AA Gent. Een verhuizing betekent ook een herziening door Michelin en dat mondde nu uit in ‘slechts’ één ster voor Horseele.

Michaël Vrijmoed wist ook al wat het is om op sterrenniveau te koken: hij is de voormalige souschef van Peter Goossens (Hof van Cleve***). Vrijmoed opende pas in maart dit jaar zijn restaurant in de Vlaanderenstraat en maakt meteen indruk.

BV-koks

Wellicht (en hopelijk) hebben de fijnproevers van Michelin zich niet laten leiden door ‘Gezien op tv’, maar het valt op: dit jaar zijn er twee BV-koks die elk een ster krijgen. De bekendste is Claudio Dell’Anno, die we nog kennen als de ietwat opvliegende winnaar van het VTM-programma Mijn restaurant in 2009. De zaak die hij in het programma uitbaatte, Dell’Anno in Kortrijk, ging failliet, maar met Ciccio in thuisstad Knokke kan hij nu wel doorbreken.

De andere bekende kop is Giovani Oosters, die we kennen als de ietwat opvliegende deelnemer aan Expeditie Robinson in 2003, en die het tot tv-kok schopte in 1000 zonnen en garnalen (Eén) en Groenten van Gio (Vitaya). Hij pakt nu zijn eerste ster met Vous lé Vous in Wimmertingen. Terwijl Dell’Anno nog gewoon tips kreeg van Peter Goossens in Mijn restaurant, werd Oosters daadwerkelijk opgeleid in de keuken van ’s lands bekendste chef.

In het spoor van Gault&Millau

De andere veelbesproken culinaire gids, Gault&Millau, maakte vorige week zijn quoteringen bekend. Arabelle Meirlaen werd daarbij uitgeroepen tot Chef van het Jaar en ook Michelin erkent nu haar talent, door haar restaurant in Machin, Luik, een eerste ster te geven.

Toch zijn er nog duidelijke verschillen tussen de twee gidsen. Zo scoort de Karmeliet in Gault&Millau ‘maar’ 18 op 20, waardoor het zes restaurants moet laten voorgaan. In Michelin staat het Brugse restaurant van Geert Van Hecke al 17 jaar in het selecte kransje van driesterrenrestaurants. Ook driesterrenrestaurant Hertog Jan moet in Gault&Millau met 18,5 op 20 onderdoen voor Comme Chez Soi (19/20), Sea Grill (19/20) en Bon-Bon (19/20). Maar over één ding zijn beide gidsen het al lang eens: niemand (in België) staat boven het driesterrenrestaurant Hof van Cleve (19,5/20).

De drie- en twee sterrenrestaurants van België, met in het vet de nieuwkomers:

***

De Karmeliet (Brugge)
Hertog Jan (Brugge)
Hof van Cleve (Kruishoutem)

**

Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt)
Bartholomeus (Knokke-Heist)
Bon-Bon (Brussel)
Château du Mylord (Elzele)
Comme Chez Soi (Brussel)
De Jonkman (Sint-Kruis)
Hostellerie Le Fox (De Panne)
Hostellerie St-Nicolas (Ieper)
L’Air du Temps (Eghezée)
L’Eau Vive (Profondeville)
La Durée (Izegem)
Le Chalet de la Fôret (Ukkel)
Nuance (Duffel)
Pastorale (Reet)
Sea Grill (Brussel)
Slagmolen (Opglabbeek)

DeStandaard.be -

DeStandaard.be - Karel van Keymeulen
Gent telt voor het eerst drie sterrenrestaurants

Gent telt voor het eerst drie sterrenrestaurants

 

Michelin-ster voor Horseele en Vrijmoed

De restaurants Horseele en Vrijmoed kregen van de restaurant- en hotelgids Michelin een ster. Jan Van den Bon behoudt zijn ster. De Orangerie van de Auberge du Pêcheur in Deurle verliest zijn ster. ‘Het hadden er meer kunnen zijn’, zegt ‘foodie’ Tom De Wilde.

Michael Vrijmoed (33) was acht jaar de rechterhand van Peter Goossens, chef van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. In februari opende hij een eigen restaurant in een herenhuis in de Vlaanderenstraat in Gent.

In de Gault&Millau kreeg Vrijmoed een wat ontgoochelende 14 op 20, Michelin geeft hem meteen een ster. Vrijmoed zegt dat zoiets niet vanzelfsprekend is. ‘We hebben er meteen alles aan gedaan om een bepaalde kwaliteit te brengen. In de loop van de maanden zijn we gegroeid. Ik ben zeer blij, vooral voor mijn keuken- en zaalteam dat vooral uit jongeren bestaat.’

Over grotere ambities wil hij niet praten. ‘Stap voor stap. Belangrijk is dat de klanten tevreden buitengaan. Ik woon al 14 jaar in Gent en ik voelde me hier altijd al goed. Mijn droom hier iets te ondernemen is uitgekomen.’

Restaurant Horseele, in de Ghelamco Arena, opende eind augustus. Michelin bekroont het ook al met een ster. Chef-kok Danny Horseele (61) had in zijn vorige restaurants ’t Molentje en restaurant Horseele (in Dudzele) dertien jaar lang twee sterren. Horseele: ‘Opstarten was moeilijk en nu al worden beloond, is uitzonderlijk. Dit is een nieuwe zaak. Anderlecht had ooit een sterrenrestaurant, maar dit gaat verder. We koppelen hier topgastronomie aan topsport. Het restaurant draait goed en dat zal met een ster nog verbeteren. Ja, we mikken nog hoger.’ Danny Horseele looft zijn team en zijn rechterhand Davy Devlieghere (23).

Flemish Foodies

Tom De Wilde heeft een eigen ‘foodblog’ 90.plus.com. ‘Michael Vrijmoed had het aanvankelijk wat moeilijk om de zaak onder controle te krijgen. Dat hij kan koken wisten we. Een eigen zaak leiden is nog iets anders. Danny Horseele gaat in feite van twee sterren naar een ster. Hij staat voor een moeilijke oefening. Kook maar eens op zaterdag voor het voetbal en in de week voor je klanten. Zijn kooktalent staat buiten kijf’, zegt De Wilde.

Hij wijst erop dat Gent al naar de jaren tachtig terug moet om nog eens zulke rijkdom te hebben gekend. Toen had de grote chef Willy Slawinsky twee sterren. ‘Daarna was het jaren alleen Jan Van den Bon. Maar Gent leeft en was tot nog toe onderbedeeld. De jonge nieuwe chefs van de Flemish Foodies hebben daar flink toe bijgedragen, Hun restaurants zijn kweekvijvers. Het is onbegrijpelijk dat Kobe Desramaults voor zijn restaurant In De Wulf in Dranouter geen twee sterren krijgt. Hij heeft een wereldwijde uitstraling. Zijn zaak Vitrine aan de Brabantdam mocht ook een ster krijgen, net zoals Nzet van chef Mauro in Oudburg.’

DeStandaard.be - Karel van Keymeulen

 

The World's Best


Popular Chefs


 1. Andoni Luis Aduriz - ES
 2. René Redzepi - DK
 3. Joan Roca - ES
 4. Syrco bakker - NL
 5. Timothy Hollingsworth - US
 6. Heston Blumenthal - GB
 7. Peter Goossens - BE
 8. Daniel Humm - US
 9. Pascal Barbot - FR
 10. Daniel Boulud - US

Popular Cities


 1. Brussel
 2. Sierre
 3. Zwolle
 4. Renteria
 5. Brugge
 6. Albufeira
 7. Chuo-Ku, Kobe
 8. Torriana, Rimini
 9. Illhaeusern
 10. Dublin

Your Country's Best